två timmars sömn?

jag tror jag ska bli vän med han 'måtta' iaf.

Sjukt rolig kväll, träffade massa folk och ah hela kvällen var jätte lyckad. Men att gå och lägga sig halv tre när man ska upp halv 5 till jobbet var ingen hitt. Har gjort det förut och svurit att de aldrig ska hända igen men av någon anledning glömmer jag hur hemsk dagen på jobbet är dagen efter och inbillar mig att det är värt det. ujujuj. det var ingen hitt att hålla på med råa fisk fileer och shit när man är bakis, ingenting jag rekomenderar. MEN jag överlevde och nu ska jag sova .. sen ska jag träffa sofie och sara igen så får vi se vad vi kan tänkas hitta på nu ;) .. 

livet är hårt men det är nu man har tid att göra misstag, tid att vara ung & dum.
Sen är det försent.

vem fan är måtta?

& varför skulle jag vilja dricka med honom?

NU ÄR JAG HEMMA, kan börja med det (; .. har inte haft någon tid att blogga för vi åkte direkt till värmdö typ. Jag har fått jobb där ute, börjar kl 6 varje morgon så de är lite långt att åka ifrån berga. Imorse började vi 5! (; Så nu har jag jobb i tre veckor, känns skönt att få in lite pengar men ja kom inte riktigt hem för att fortsätta jobba,. jag vill faktiskt ha mitt sista sommarlov ever. Iaf, sista dagen i reykjavik vaaar , galet rolig men väldigt annorlunda. sovit hos en främling, CHECK* haha. Men jag får berätta mer en annan dag för nu ska min kära pojkvän färga håret på mig (a) .

Har umgåts med sofie och denise ikväll, jätte trevligt, vi åt middag på bergas, de gjorde vi sista dagen jag var i sverige också, (: menee,. nog med bloggande nu, HADEBRAAA!

Jag har hört att dansgolvet är till för dom som inte har råd att sitta i baren,. sant eller falskt? ;)


byebye borgarnes, hello reykjavik

idag mina kära vänner åker jag ifrån oddsstadir. känns väldigt sorgligt. Jag vill hem men jag vill stanna. Men jag har redan pratat med Oddur om att åka tillbaka senare men de tar vi en annan gång. Om någon timme så kommer siggi och hämtar mig, sedan åker vi till akranes där hans systers son hämtar mig och kör mig till reykjavik där siggis bror bor. Där ska jag sova över och sen åker jag med buss till flygplatsen imorgon. Spännande! usch vad jag kommer sakna dehär stället, människorna, hästarna, klimatet, allt. nejj inga tårar nu. Nu ska jag hem.  Jag har fått såna erfarenheter så ni förstår inte, inte bara inom hästlivet och skitjobbet bakom ett sådant företag. Men erfarenheter och en helt annan syn på livet. Jag är förändrad. & det är jag tacksam för.

over and out
________________________________________________


Hafliði Gíslasons hästsläp blev stulet i natt ifrån söderby gård. En gul dalavagn med regnr OTZ-xxx, vet ej de tre sista siffrorna och kan inte kolla eftersom vi är på Island just nu. Vi skulle bli både tacksamma och glada om folk kan vara uppmärksamma! Tack!



skam den som ger sig.

all the crazy shit i did tonight
those are the best memories,
i just wanna let it go for the night
that would be the best therapy for me.

__________________________________

-mayday, mayday! we are sinking!
- vat ar yo sinking about?


jag hatar pussel

händelserika dagar och mycket jobb. men usch så härligt det är att vara här. Nu har jag ridit tre dagar i rad och turisterna rider 3 hästar per dag men jag rider mellan 4 och 6 olika eftersom jag rider unghästarna och dom orkar inte gå lika länge under ryttare. eller orkar gör dom men de är bra att börja lugnt (: super flotta och trevliga hästar med krut i, har hittat flera stycken som jag tycker ska få följa med mig hem. men ikke (;
& en kul sak jag kom på, det är en ung tjej med denna veckas tur och det är faktiskt en gammal ridelev till mig! När dom kom hit så tyckte jag att jag kände igen henne men tänkte att hon kanske bara va lik ngn, men sen sa hon att vi träffats förut och då frågade jag om de va på ridlägret som jag jobbade på för typ 3, 4 år sedan då jag hade två egna elever för de va bättre än resten av gruppen. & de var det, hon var en av de två eleverna! ballt va? (;


puss & kram & nyp i stjärten


man lär sig som bäst när man gör fel'

usch jag är på så dåligt humör, vill inte vara kvar här & vill inte hem. jag får krupp.

Red iaf med turen idag, alla förutom mig red tre hästar var .. jag red fem. hej min rygg hatar mig. två unghästar som ridits lite i vinter och nu stått sen maj skoddes i förrigår och efter det så testade jag dom utanför stallet. dessa två springer löst med på turerna men idag så red jag båda, men dom kan inte ridas så långt eftersom dom inte är ridna så mycket. har bara en sak att säga, skitkul men kass sväng radie. men iaf, en sak har jag lyckats med iaf, och jag måste själv få säga att jag gjorde det rätt bra asså. Vi red upp på ett berg och skulle sedan ner i nästa dal. vi är 19stycken ryttare och ca 60 hästar med. se som inte rids springer löst ,. halva gruppen rider framför och leder flocken dit vi ska , och andra halvan av gruppen rider bak och driver flocken framåt och ser till att alla kommer med och att inga sticker åt sidorna. men dom får inte trycka fram hästarna för mycket som så springer om gruppen framme. iaf, när vi rider ner i en dal, är det väldigt brant och hästarna vill inte tappa höjd, den lösa flocken kommer alltså försöka att fortsätta gå åt sidorna när den främre gruppen rider ner i dalen i sidleds. Mitt jobb var alltså att se till att ALLA lösa hästar går NER i dalen som den främre gruppen. och eftersom det är brant och en smal stig som gruppen går på så bildas det ett långt led av alla dessa hästar. och helt plötslig på olika ställen börjar flocken med lösa hästar att gå uppåt eller fortsätta raktfram, alltså INTE nedåt. Oddur hade sagt till mig innan att' du bara måste fösa ner dom, annars försvinner dom bort i bergen, förra tjejen klarade det inte, hon skyllde på att ngt var ivägen, men det funkar inte.det är svårt men du bara måste göra det.' såå ja .. ehm JAG SKA KLARA DET tänkte jag för mig själv när jag red i full tölt/galopp i det branta berget och försökte få ner alla hästar som sprang på olika ställen hit och dit i galopp. det är svårt att förklara, men hästarna går på ett led som är öveer hundra meter och sen börjar de på fem olika ställen att gå åt fel håll och jag skulle fixa så att ingen häst gick fel. OCH JAG LYCKADES. jag var blöt av svett och de rann svett om hela hästan när vi var nere. Jag hade ju fått rida som en galning för att lyckas. och de va ju brant. men kul var det och det kändes sjukt bra när jag insåg att alla hästar var nere hos den främre gruppen och iiiingen va borta. och de var bara första timmen av dagens ridning. jag är helt slut så nu ska jag se om jag kan sova när vi städat och diskat. tidigt morgon i morgon med och jag ska troligtvis rida med igen tyckte jag oddur sa.

förövrigt så är jag på dåligt humör, det kanske jag sa? pissdåligt humör, pms också som om inte de räckte.
nejj tack och godnatt säger vi.

but wisdom is bleak, and that’s a word from the wise


bild tagen av mig


fullt ös medvetslös

som ni kanske har läst i sabinas blogg? HAHA kolla nu gör jag reklam igen ;) .. iaf vi sa att jag är världsbäst men att hennes blogg fortfarande är bättre än min, de var våran deal som sagt. men sen kom deal nummer två upp, när vi satt på msn och va lite .. vi kan kalla det oglada.
så deal nr 2 är att när vi båda är hemma i sverige igen kommer vi låsa in oss på mitt rum med galet mycket dricka, spotify och en kamera. (don't worry mum). anledningen till varför just mitt rum är simpel, det är närmare till toaletten för att tömma partyblåsan.

Sen kan jag passa på att tacka loke i förväg för han lovat mig att supa hela veckan med mig när ja kommer hem, även sofie, oskar & johanna som lovat mig party!

tacka gudarna för det



i will never say never

one more kiss could be the best thing
or one more lie could be the worst
and all these thoughts are never resting
and your not something i deserve

in my head there's only you now
this world falls on me
in this world there's real and make believe
and this seems real to me
and you love me but you don't know who i am
i'm torn between this life i lead and where i stand
and you love me but you don't know who i am
so let me go, let me go

i dream ahead to what i hope for
and i turn my back on loving you
how can this love be a good thing
and i know what i'm going through

när vinet går in, går vettet ut.

ännu en solig dag, nästan för varmt för att ligga och sola, men vi gör det ändå. vi ska åka till sommarstugan och hoppa ner i floden ifrån klipporna, tror ni jag vågar? fast de spelar inte sån stor roll för ja bara måste gör de (; .. 1. det är skitvarm ute, 2. de är ngt ja bara måste ha gjort och 3. det är Valas födelsedag så hon bestämmer.

menee, bilder sa vi va?


Jag och Valgerður


ah resten av bilderna skulle väl sett ut något i denna stil om de tagits fler (;
tror jag inte behöver förklara vårat tillstånd men vi hade iaf här åkt till en 50 års fest nere i dalen och jag tror att den ena killen som vi åkte med kände någon där, för vi fick massa gott vitlöksbröd.
toalett besök och värme var högt upp på prioritets listan just då'


denna hitta vi också!


dagen efter var en riktigt slapp dag, vi missade frukosten för vi inte behövde jobba på den, (de tackar vi chefen för) sen åkte turiserna så vi bäddade ur alla sängar och städade hela huset, tog några timmar bara och sen låg vi ute i solen i bikini i flera timmar och åt glass. tro det eller ej men vi jobbade när vi gjorde det! ..


vi var nämligen hästvakter! hehe, vi låg och kollade så att inte denna hingst rymde eller hitta på något bus, han han kommit hem ifrån träningen för att han varit sjuk och idag ska han tyvärr bli av med sina manliga ägodelar.


senare på kvällen satt jag och va deppig för jag ville rida och då kommer siggi och säger 'skynda och byt om vi ska ut och rida!' ja flög upp från datan och i ridkläderna (; .. några människor skulle valla hem deras hästar till deras gård ifrån oss så vi skulle hjälpa till att driva dom. Vi tog siggis hästar med oss, 7, 8 stycken så att vi kunde byta hästar en gång och sen skulle resten få motion också. Jag vala och siggi red med gruppen.
Denna sötnos på bilden red jag först, otrolig jävla ökad tölt, ja drömde mig bort att ja va på tävlings banan och jag har gett mig fan på att jag ska hitta ökad tölt i Eldur, det finns där när han drar i panik för han blir rädd, då fan ska den gå att få på komando(; . iaf, åh denne polle har man som en jäkla gud, den blåste över hela mig av fartvinden när vi red, över händerna och benen och åh, underbart. 


på gården innan vi ridit iväg.


sen när vi skulle rida tillbaka så frågade siggi 'hur bra är du?' och jag som är så blyg säger 'rätt så bra men ja vene' jamenar, hallå vi är liksom uppväxta till att vara trevliga och beteoss enligt jantelagen.. så de känns jätte fel att säga att ' jag är riktigt bra, klarar de mesta'  för ja menar, så säger man inte? eller typ i mataffären, man flyttar på sig och ber om ursäkt om man går in i någon eller står i vägen, och trängs inte i kassa kön med flera kundvagnar. men det är raka motsatsen här, ja svär. haha (; så de är lite svårt, dom förstår ju inte att man försöker få andra att känna sig duktiga om man inte sticker ut själv , dom tror ju bara på de man säger. iaf siggi funderade på om han skulle låta mig rida en häst som bara han rider annars, vilket han lät mig göra. och fan va kul de va. den första hästen va så snäll och gjorde precis vad jag bad honom om. men denna lilla galning, hade mycke krus och temprament. lite steglingar och skutt och lite bråk om temp, men det gick skit bra och siggi sa att de såg bra ut och gick bra så jag tror han va nöjd! (: det kändes jätte bra. speciellt när han berätta att han inte låter någon rida den och att när han rider den rider han den ensam, för att han gärna sticker fram till hästarna framför och leker unghäst och allt såntdär, fast att han är typ 12 (;
bilden är tagen när vi kommit fram till gården igen, jag är blöt upp till knäna efter att ha korsat flera djupa floder.


skit kväll. tom på ord. tack sabina.

see, i never thought that i could walk through fire
i never thought that i could take the burn
i never had the strength to take it higher
until i reached the point of no return

and there's just no turning back
when your hearts under attack
gonna give everything i have
it's my destiny

i will never say never, i will fight
i will fight till forever, make it right
whenever you knock me down
i will not stay on the ground

i never thought i could feel this power
i never thought that i could feel this free
i'm strong enough to climb the highest tower
and i'm fast enough to run across the sea

and there's just no turning back
when your hearts under attack
gonna give everything i have
cause this is my destiny

______________________________

dagen idag var underbar, solat i flera timmar i gräset & ridit, bilder ifrån gårdagens fest och idag kommer i morgon eller ngt.

godmorgon godmiddag godkväll, va fan är klockan?

starköl och koskenkorva, de kan bara sluta på ett sätt. as kul! fan va vi behövde dedär. vad gör man annars i ett fårhus om inte super? Både jag och Vala var väl lite på lyset när vi kom hem i natt men jag är den enda som erkänner det! Trots att det inte var jag som snubblade två gånger och när vi gick ifrån bilen till dörren, en sträcka på ca 30 meter. ;) Så tillbaka till nutid, sovit fem timmar, nu har turisterna åkt och vi ska börja städa hela huset inför nästa grupp som kommer på tisdag, känns lite tråkigt att dom åkte för de va ett jätte roligt gäng och vi hade så mycke gemensamt. Två bodde i berga varav en hade wachtelhund hemma, en annan man jagar och hade en springer spaniel och vi satt och pratade hund och jakt jätte länge i morse. Men nya härliga människor kommer på tisdag, de är hur kul som helst att träffa såhär mycke folk, en väldigt positiv sak i arbetet.  Nejj, nu ska vi damsuga, byta sängkläder osv. Solen skiner på en blå himel idag med, och förhoppningsvis gör den de om tre timmar också när vi kanske är klara med städningen, då kanske man kan få sig en solpaus. (A)



min nojger är i stora england!

första hänvisningen till en annan blogg, får man göra sånt? jaag får. jag lånar ut mina 20-30 trogna läsare till min undebara vän som åkt till england för att jobba på en hästgård typ såhär som jag gör. Sjukt stolt är jag för att du åkt dit sabina och de kommer va en grymt bra erfarenhet både i huvudet & på pappret ;)

bloggen heter lonneryd.blogg.se
kika in där :)

nejj, vi säger SKÅL för det tycker jag!


turkiet 2010!

firande av sabina 18år, jag ler helt omedveten om hennes .. beteende? ;)

ingarö 2010, lite trötta?

shoppingpaus i turkiet

jag tycker om dig nojger!

konfirmationsläger, länge sen ;)

because nothing is permanent

When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were thing like astronaut, president, or in my case princess.
When we were ten, they asked again and we answered - rock star, cowboy, or in my case, gold medalist. But now that we’ve grown up, they want a serious answer. Well, how about this.  who the hell knows?!

This isn’t the time to make hard and fast decisions, it's time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere. Fall in love - a lot. Major in philosophy ‘cause there’s no way to make a career out of that. Change your mind, then change it again, because nothing is permanent.
So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be .. we won’t have to guess.
We’ll know.


bild tagen av mig.


brännvin på arbetstid

underbara människor, härligt stämning och god mat. Ja va åt vi nu då. (;
vi började med brännvin och rutten haj! hajen har jag låtit bli de två tidigare tillfällena för lukten va .. lite frän. Men ja tänkte att fan, jag kan inte åka härifrån utan att testa. Såå jag testade typ allt. förutom val köttet. för de såg så läskigt ut. Hajen smakade faktiskt inte lika äckligt som den smakade, men den blev ingen favorit. Rökt lamkött, rökt hästkorv och svið är riktigt gott, det sist nämna är kokad fårskalle ;) haha. Först slaktar de lammen, sen bränner de bort pälsen och de är de som kallas att sveda typ. Därav kommer smaken på köttet, eller kött och kött, de som finns på huvudet. Sen kokar man huvudet i typ 2 timmar. Man äter i princip allt förutom hjärnan. Jag smakade både förra gången och denna gott och de är super gott med pottismos!, de trodde ni inte va!? iaf, sen äter man levern ifrån lammet fast i olika saker, och någionting med blodet men jag kommer inte ihåg vad det henne, sen äter man sidorna ifrån lammet, de va också ganska gott. Vi hade också rökt lax och gravad lax ifrån Borgarnes. Härlig kväll va de som sagt igår och vi satt och pratade länge, och de visade sig att två av kvinnorna som är här denna vecka bor till och med i åkersberga! väldigt otippat! och den ena har en wachtelhundshane så jag visade bilder på ella (som enligt mamma blivit tjock som en korv nu när jag varit borta!!!!) och hon tyckte att ella var jätte fin :) . jag saknar mina små galningar där hemma.


här är nästan hela turgänget! :)


lite av maten, juste hembakade brödet till vänster som är väldigt populärt, det går åt nästan fyra bröd om dagen. och till höger är de isländska rågkakan, fast dom kallar det flatkaka.


& självklart 'brennivin' och surhaj! Vala på bilden :)


En bild som jag tog när jag och gugga mötte turen för att ta lite bilder när dom red sista biten på stranden, här är det häst byte som pågår. Jag lekte mest med kameran eftersom jag inte red själv.


underbart

solen har lyst och det har varit näsan blå himel hela dagarna sen i måndags, underbart! vi har legat ute och solat när vi inte har jobbat, så min bränna får inte någon chans att försvinna hoppas jag (A)  ..

jag fick rida en av dagarna och wow säger jag bara. att rida på havsbottnen i ökad tölt längst med vågorna och med ca 40 lösa hästar galopperandes bredvid på andra sidan, framför och bakom en .. kan inte beskriva känslan,asså shit. Sånt härligt ljud, färget, känslor, jag satt och storlog i flera kilometer, släppte tyglarna och sträckte händerna upp i luften och hästen gick över i mjuk behaglig galopp ifrån tölten,. vad jag njöt! .. och de va inte bara en sträcka , utan de pågick i timvis. Tre olika hästar och red varje häst över en timme och en halv. gudomligt.mäktigt. otroligt.

nu, tillbaka till verkligenheten. Snart åker jag hem och det ska faktiskt bli lite tråkigt, jag trodde inte ja skulle känna så, men när ja tänker igen så ska de bli så jäkla skönt att komma hem. plus att underbara Marie har anmält mig och Eldur till stormur höst lätten. Vi ska tävla både T8 och V5. ska bli skit kul att åka tillbaka till husbyön :) . Eldur är just nu uppe i högakusten, och kommer hem kanske två veckor innan tävlingen, då är det hård träning som gäller :) 

nu ska vi ha isländsk kväll, har varit med på två tidigare men ikväll tänkte jag ta lite bilder på vad vi egentligen stoppar i oss ;) ..
 

it's the dreams that keeps us alive

imorgon bitti åker vi ut till sneafallsneas där hästarna finns, turisterna ska rida dom hem denna vecka :) härligt med svenskar, skönt att prata lite svenska igen (; Men hur som helst, de finns inge internet där, så nu vet ni att jag försvinner några dagar igen, kommer hem på torsdag! :)

hasta la vista babe!

when i get older i will be stronger

gosh! många händelsefulla dagar har gått och ja har inte haft tillgång till datan, även om jag hade haft det hade jag nog inte kunnit skriva så mycket. Vi åkte ut till en stuga i onsdags och kom hem för bara nån timme sen. Jag och gugga åkte dit för att laga mat och turisterna skulle sova där tre nätter när dom red hästarna vidare varje dag. På torsdagen tror jag att det var så åkte vi ut till en av vulkanerna, juste de är massa vulkaner där runt huset, ganska små enligt gugga men jag tyckte dom såg gigantiska ut. Kan ha att göra med att jag aldrig sett en förut vad jag vet. (; .. eller jo EN, på gran canaria för typ .. måååånga år sen och den va dessutom död. Men av dessa så var några aktiva. En hade utbrott för ca 1200 år sedan och det ligger gammal lava över stor del av marken, skithäftigt att se för man ser precis hur det flytit och sånt. jag tog kort men fick inte med hur ballt de va på bild. nu tappa ja tråden tror jag?  .. jo vi åkte ut till den som hade haft ubrott för typ 1200 år sen och stannade bussen nedanför, sen gick vi ut på den stelnade lavan och tillslut ner på gräset där lavan inte hade runnit. Där fanns en liten liten pöl med vatten. Och oddur sa 'så! nu är vi framme, på med badkläder!' alla stod ganska så still och funderade, framme? här? .. det blåste riktigt mycke, hade gjort det hela dagen innan och hela torsdagen. Jag hade jätte svårt att gå 30 meter utanför huset för att slänga soppåsen för både jag och påsen höll på att flyga bort, jag insåg ganska fort att jag gick både väldigt lutad och i en båge för att komma fram till sopconteinern. ^^.  iaf, så det var riktigt kallt och håret blåste åt alla möjliga håll, och här skulle vi klä av oss i bikini? menmen vi slängde av oss kläderna, iallafall vi flesta som hunnit byta om innan vi åkte ifrån stugan och sprang mot .. vattenhålet! tvärstannade innan och doppade ner tån för att försäkra oss om att de inte var iskallt regnvatten. Men nejj! det va varmt! super skönt och en efter en slängde vi oss i. :D .. där satt vi hur länge som helllst, dels för att det var jätte mysigt och varmt med också för att tanken på att gå upp till den kalla vinden inte var så lockande ;) .. vattnet var varmt källvatten med mineraler , vet inte vad de innebär men det var inte så vanligt tydligen och ah. så nu har jag både badat i .. det.. och i deras 'hottipottir' som dom har här utanför huset. Som en skitvarm bubbelpool utan bubblor (; . awesome.

Vi har gjort frukost till turisterna kl 7 varje morgon för att de ska hinna upp, äta frukost, packa lunch, ta bussen till hästarna, fånga varsinhäst och börja rida. för de måste vara på ett speciellt ställe när det blir ebb ute till havs. :) .. men i morse skulle dom upp ännu tidigare så det var frukost kl 07.30 som gällde. Alltså gick jag och gugga upp kl 06.00 för att förbereda. koka kaffe, ta fram bröd, pålägg, fil, flingor och dyligt. även skära bröd och grönsaker osv .. och ah eftersom de tidigare än vanligt så va ja liiite trött, plus att de va sista kvällen som gruppen hade tillsammans, kvällen innan så de va uppe och drack och sjöng och då kunde man ju inte sova (; ..så ja, jag hade väl inte alla indianer i kanoten om jag säger så, både min tumme och mitt pekfinger på samma hand va med om en liten händelse med kniven. Fick skära om brödet och gurkan två gånger eftersom de kom blod lite här och där .. ^^ . vilken tur att det finns plåster! för i morse kom de till användning, tro mig.

För övrigt så har jag läst ut min bok ..
tredje boken i twilight sagan och jag har bara en sak att säga. Jag hatar slutet.

sitter nu i soffan och är mätt och belåten efter ännu en god middag (gugga är riktigt bra på laga mat!) och såg precis klart matchen .. hejja tyskland! eller?

halva gruppen åkte hem i dag och resten av danskarna åker i morgon. Imorgon kommer också Haffi tillbaka med en grupp svenskar :) .. ska bli skönt att prata lite svenska igen men det är riktigt kul att prata så mycke engelska! Men Hannes, Gugga och Vala lär mig faktiskt ord och fraser på Isländska så ja försöker så gott jag kan (;

nejj de har varit en lång dag, ska slappa lite i soffan framför tvn med hannes och siggi så jag inte läser ut min andra bok. den är ganska liten och jag har redan läst 100 sidor på två dagar,. måste ha några sidor kvar till flyget hem .. ? va sa jag nu :O kommer jag hem? ;) yes indeed. Ni blir inte av med mig om ni trodde det.
Så här är det, denna resa blev lite förendrad, Det är en jätte bra erfarenhet att ta hand om stora grupper turister, laga mat och allt sådant och jag är super glad att jag åkte det har varit jätte kul. som jag skrivit tidigare så sprider sig häst influensan här på Island och det har hållit på ett tag och inte minskat. Det är jätte många hästar sjuka över hela Island och många hästar här är till och med sjuka för både första och andra gången .. hela landsmot blev inställt och jätte många visningar och tävlingar är flyttade till senare i år för att nästan alla hästar är sjuka. Oddur hade planerat att jag skuller idit både förra veckan och den här veckan på unghästarna och tränat dom meddans jag följt med på turerna men nästan alla är sjuka och står hemma. Så alla hästar behövs till turisterna, och i höst kommer det inte bli mycke till inridning. Mitt jobb här blev alltså nästan bara köksjobb och städning inne i huset och ute på gården och det är ingens beslut eller fel. Jag kommer att ha varit här i 5 veckor och jag är jätte glad att jag åkte och att jag stannat i över en månad men nu kommer jag hem.  Nu vet ni :)

btw, boken fick jag av en av de svenska turisterna för två veckor sen,hon hade läst ut den och ja är den enda svensken här som kunde utnyttja den så hon gav den till mig ist för att ta med den hem och låta stå tills den blir dammig i en book hylla. :) det är massa noveller av Jonas Karlsson, och hittils verkar boken helt okej kul.

nejj, godnatt på er :)

'de e dejligt!'

idag red jag ENSAM upp i bergen för att leta efter tre hästar som va på rymmen. De hade kommit bort när jag och Hannes vallet hem 'alla' ner till gården. Antingen så fick vi aldrig ner dom eller så råkade de släppas ut igen. Hur som helst så va ja tvungen att rida ut och leta efter dom och valla hem dom. Jag visste att de va en vit, en röd och en vinddottir  färgade hästar jag skulle ha. med skor. (; Jag red längst vattnet och upp på berget, för att för ett dygn sen hade man sätt hästarna där. Så jag red upp på berget och kollade med kikaren, då ser jag en stor flock med hästar och jag såg två av färgna som jag ska ha. Jag hoppas att de är dom och börjar rida ner igen .. en halv timme senare är jag framme och .. nope de va inte dom. Den 'vita' va grå, och vindottir hästen var fjoling, alltså hade den inga skor, jag skulle ha vuxna hästar. (; så de va bara att vända tillbaka och rida upp igen. När jag väl kom upp, så såg jag några fler hästar, bara några kilometer ifrån där jag nyss varit vid den stora flocken. Så .. de va bara att rida ner .. igen. När ja väl kommit fram till dom så vare rätt hästar! Då var det bara att valla ner dom till dalen och till gården :) . Allt tog en och en halv timme. När jag och Hannes vallade hem alla hästarna i lördags tog det nästan 6 timmar . Så jag var glad att dom va mycke närmare plus färre ;)

Bilder från lördagen.


Hannes och hans häst till vänster och min häst till höger.

nya favoriten, Dreki, ung, helt underbar och het. här ser han dock trött ut.


Dreki


här vallar vi hem första flocken med hästar.


enda in i fållan ska dom. Så att vi kunde skilja på de som vi skulle ha kvar till turen och vilka som ska tillbaka upp till bergen, så som unghästar, hästar som inte rids och föl. På bilden är Vala med några av hästarna. :)


En fjoling som var väldigt modig, ville att jag skulle klia honom, väldigt social kille,och söt;)?


Bilder från idag.


Red förbi ett vattenfall, det är otroligt vackert här. :)




Ser ni hästarna? ;) .. ni förstår kanske varför vi använder kikare.


ringade in där dom är, men syns väldigt svags ser jag nu. Kolla på mitten av bilden .. uppifrån och ner.
Över hästens öron som jag rider på. till vänster om stenarna framför oss. De är längre än vad man tror ;) därför .. kikare!


Jag hittade dom! :)

Nu ska jag gå ner och vara till nytta (; .. 21 danskar sitter nere i köket, härligt folk!

over and out :)


don't let me stop you

idag har jag och hannes ridit upp ur dalen, bakom gården och drivit in hästarna. hästar som inte rids och unghästar går fritt och nu när det inte varit några turister här så har alla gått fritt, inte exakt alla men dom flesta (; ..  i morgon kommer 20 turister så de va dags att hämta hem hästarna. Vi va ute i 5,6 timmar, först letade vi jätte länge och när vi tillslut hittade runt 30 hästar så vallade vi ner dom mot gården, väl nere böt vi våra hästar mot två av de vi nyss drivit hem så va de bara att hoppa upp på de nya hästarna och rida upp för att hämta resten av de 30, 40 hästarna som vi inte hittat första vändan (; .. de va skitkul och jätte häftigt. otrolig utsikt och obeskrivlig känsla. Vi töltade runt där uppe på berget och ängarna och sjöng och hade skit kul. En hel kul dag med andra ord.  :) .. och jag tror ja hittat en ny favorithäst. Halv bror till han onki som ja också gillar .. men denna herre är större och har större tölt och trav, otroligt fina gångarter.. och ett plus är att han har lång pannlugg och man. Riktigt snygg och het, snabb tölt och smidig (; .. jag har tagit massa bilder där uppe men nu är jag helt slut så bilderna får komma upp en annan dag, klockan är halv elva här nu och vi ska snart äta middag ,. lite senare än vanligt .. men vi har ju haft fullt upp allihopa :)

tjenis penis!

hop up in my spaceship and leave Earth motherf*cker


Dear Lord, you’ve done took so many of my people
but i’m just wonderin’ why
you haven’t taken my life
like what the hell am i doing right

So i pick the world up and i’ma drop it on your f*ckin’ head
i could die now, and rebirth motherf*cker
, motherf*cker
i’m gone, Motherf*cker, i’m gone

_____________________________________________________

idag .. eller igår blir de väl nu (: .. tittade solen fram till och med. härigt väder, gick ute med t-shirt.
Vi har flyttar runt stona och föl idag för att bilda två flockar av tre stycken, några ston skulle ställas i samma hage för de ska betäckas igen :) .. Sindri va den väääldigt lycklige herren som fick komma ut till tjejerna. Han har varit sjuk i influensan och stått inne några veckor, så han hade en del energi att göra av med (; Jag han knäppa lite bilder men han hoppade mest runt så de blev inte så mycke snygga bilder. men kul hade han!
vi släppte ut unghingstarna liten stund, lika glada idag blev dom, sen har jag målat köket, vitt på alla väggar :)

här kommer lite bilder på tre åriga hingsten Sindri, tagna av mig :)


så, nu fick vi med en stegring, en trav, en hund attack, en sparkbakut och en piruett bild! ;) 
finns fler bilder men dom rörelserna vet ja inte vad jag ska döpa dom till ;)

godnatt!


Back and forth, up and down like a rollercoaster

precis som en hund har baggen följt efter mig och vala idag. har jag berättat om baggen? .. hm, han finns inne i stallet, har stått i en box sedan typ oktober förra året. Först trodde de att han va sjuk, när han plötsligt inte kunde gå längre, bara vinglade omkring och hade ingen balans alls. Till slut tog dom in honom för att han inte skulle trilla och hamna på rygg eller skada sig. Men Oddur och Gugga tror att han blivit stångad olyckligt i fight men en annan bagge, att han helt enkelt blivit handikappad. Han har blivit jätte go och social, inge arg alls. han kollar med uppspärrade ögon efter folk och 'bäar' så fort man går förbi (; .. inte efter mat, utan efter uppmärksamhet. han älskar att bli kliad i nacken. Jag börjar kommer över min får fobi. När ja va liten så va våran familj någonstans med några och gick in i en får hage, de hela slutade med att min syster blev stångad i ryggen, ja själv kommer inte ihåg ngt av de för ja va så liten men jag har fått de berättat för mig, och ah jag har aldrig riktigt gillat får och jag skippar gärna att gå nära dom. Men där här sötnosen går de inte att bara gå förbi, han ser så otroligt söt och super korkad ut där han SITTER som en hund, spärrar upp ögonen och reser sig upp och går mot en om man stannar och tittar, och kommer fram och vill bli klappad :) .. iaf, idag, för första gången på flera månader fick han komma ut! och vi .. eller jag förväntade mig att han skulle försöka springa iväg men nejjnejj, han följde snällt med ut ur stallet och ut på gårdsplanen, sen lallade han runt där, följde efter de som gick förbi, gick efter hundarna lite, åt lite gräs eller satte sig på marken och bara satt, (; . han följde mig och vala när vi bar gamla plankor ifrån ett ställe till bilen som vi sen skulle köra iväg och bränna, och baggen följde med fram och tillbaka, han är inte så duktig på att gå ännu men han har blivit mycke bättre, förut gick han inte alls, han föredrar att sitta ner ibland och vila, sen kan han gå lite igen, men springa går inte, då trillar han direkt, han trilla ett par gånger eftersom har prompt skulle följa oss upp och ner för backen där vi gick, sen följde han med vala när hon hängde tvätten osv, sååå söt. (;

 här är han, han som ska bota min får fobi!

idag har vi mest städat på gården som igår, tagit hand om hästarna i stallet och kollat till stona och fölen, JUSTE, igår morse när jag och vala tittade till dom såg vi att de kommer en nykomling :) .. de sjätte fölet är fött! .. jätte liten är hon, och va inte många timmar gammal när vi såg henne, för hon va fortfarande jätte vinglig, lite våt i pälsen och vi hittade resterna ifrån födseln i hagen fortfarande blöt. synd bara att vi missade de hela, men de blir oftast så (; jag har målat mera idag, grön färg som listerna ska vara runt fönstren. Nu ligger jag i sängen och ska sova, utan för är de nästan storm, det blåser jätte mycke, de började blåsa lite mer på eftermiddagen men det är ingenting jämför med nu, lite mysigt faktiskt. ja gillar oväder, vind regn och gärna åska, älskar att åka bild eller sitta under tak med tända ljus när de är oväder, (: .


Run följde med till unghästarna när vi mockade hos dom, hon tyckte vi va jätte tråkigt som inte hade tid att leka.
i bakgrunden står de två ettåriga hingstarna.


jag och bola låg och gosade i höt och då kom Run och va jätte avis, hon försökte smickra mig med pinnar och stenar och pussar, (;


& hur kan man säga nej till dehär?


här är Siggi och Vala på två av siggis hästar.

nejj nu ska jag sova, god natt på er!


_________________________________________________________________________



You know you did i, i'm gone, to find someone to live for in this world,
there's no light at the end of the tunnel tonight,
just a bridge that I gotta burn.
you were wrong, if you think you can walk right through my door,
that is just so you,
Coming back when i've finally moved on
i'm already gone

What you see's not what you get.

when you try your best, but you don't succeed
when you get what you want, but not what you need
when you lose something you can't replace
when you love someone, but it goes to waste
when you're too in love to let it go
but if you never try you'll never know
just what you're worth

RSS 2.0